jormamoll

Syömäkelpoisen ruuan hävittämien .....

..... pitäisi tehdä lainvastaiseksi samalla tavalla kuin luonnon saastuttaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kerronpa tähän väliin tarinan hyvinvointisuomesta. Eräs maahanmuuttajien pitämä ravintola, jossa oli lounasaikaan seisova pöytä, alkoi periä lisämaksua niiltä ihmisiltä, jotka heittivät ruokaa roskiin.

Mitäpä teki suomalaiset? Suomalaiset nostivat älyttömän älämölön tilanteessa, jossa ravintola toimi aivan oikein. Meillä on niin paljon ruokaa, että seisovassa pöydässä voi sikailla rajattomasti. Kukaan ei kuitenkaan ajattele sitä ruuan haaskaamista, saati yrittäjän roskiin heitettyjä tuloja.

Mutta tottahan toki meillä on täysi oikeus sikailla ravintolassa, koska me siitä hyvästä maksamme yrittäjän viimeiseen tippaan lasketuista kannattavuuslaskelmista.

Oikein hävetti lukea niitä suomalaisten kommentteja.

Juha Hämäläinen

Tuo idea ei ole uusi. Hesarikin kertoi aikoinaan "Oskarin grillistä" Kalliossa, jossa oli sama sääntö. Lisämaksun nimi oli Oskarin lisä eikä kukaan protestoinut sitä vastaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eli suomalaiset protestoivat koska kyse oli maahanmuuttajien ravintolasta:(

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ja karmeata asiassa on että me ruuan hukkaan heittäjät pidämme käytöstämme aivan luonnollisena puhumattakaan että häpeäisimme tai tuntisimme huonoa omaatuntoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2
Välillä tuntuu, että meiltä on omatunto surkastunut muissakin asioissa. Tosin järki kyllä väittää vastaan, että ei se ole mahdollista. Toisilla se on herkempi kuin toisilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Periaatteessa aivan samaa mieltä avaajan kanssa, mutta asia on lähdettävä itsestä ei laista. Laki on viimeinen keino tappaa kaikki omatunnon rippeetkin lain taakse. Ihmisen ei sitten tarvitse enää itse ajatella.

Olen koko elämäni ollut ruoan haaskaamista vastaan, se myös tarkoittaa, että ruoka-aineiden säilytys on oltava kunnossa, ruokaa ei myöskään kannata hamstrata itselleen niin paljoa, että osa mätänee jääkaappiin tai härskiintyy ruokakomerossa.

Jos näin käy niin sitten pitää kompostoida ja ottaa siitä vielä ravinteet mullan muodossa käyttöön.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

Olet oikeassa, velvoitteet ja pakko ovat huonompia keinoja kuin se että toiminta lähtee sydämestä.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset