jormamoll

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikunta

MINÄ KÄVELEN!

22.2.2015 yöllä klo 3.30, tasan kolme vuotta sitten, makasin olohuoneen lattialla. En voinut liikuttaa itseäni, en pystynyt puhumaan. Makasin ja odotin apua.

Onneksi mieheni havahtui. Poikani soitti hätäkeskukseen ja siellä tajuttiin heti, mitä oli tapahtunut. Olin saanut aivoinfarktin. Apu tuli pian 30 km päähän Savukosken kirkoltakin, Finnhemsin helikopteri ei taaskaan päässyt sumun vuoksi lentämään ja minua lähdettiin viemään ambulanssilla kaasu pohjassa kohti 215 km päässä olevaa keskussairaalaa.

Tavallisen (ts. laiskan) ihmisen kuntoiluvinkit

 

Olen harrastanut kuntoilua enemmän tai vähemmän väärällä tavalla jo nelisenkymmentä vuotta. Ohessa muutamia matkan varrella kertyneitä ajatuksia:

Yleistä:

Kuntoilu ei olekaan niin tärkeää kuin voisi kuvitella. Terveyden kannalta olennaisempaa on syödä terveellisesti ja nukkua hyvin. Nämä asiat on siis ensin laitettava kuntoon ja vasta sitten alettava miettimään kuntoiluharrastuksia.

Terveyttään voi "hoitaa" myös vastakkaiseen suuntaan eli tahattomasti heikentää sitä, vaikka tarkoitus on ollutkin päinvastainen.

Onnistunut tarina, vuosi 2015

Jotkut kuittaavat päättyvän vuoden kuvakollaasilla sosiaalisessa mediassa. Itse en pystyisi siihen, koska tänä vuonna on tapahtunut niin paljon hienoja asioita, että sitä ei voi niputtaa vain valokuvilla. Olen mm. pudottanut painoa kymmenen kiloa, vaihtanut vuokra-asumisen asumisoikeusasuntoon, työelämässä asiat menossa hyvään suuntaan, ja tunnistan yleisen olemukseni muuttuneen huomattavasti paremmaksi. Yleensä yksikin näistä asioista riittää, että vuotta voi sanoa onnistuneeksi, mutta tämä kaikki suhteellisen lyhyessä ajassa, ja ihmetyttää jopa itseäni.

Tunti liikuntaa päivässä - aktiivisuusranneke?

Koulu alkaa tällä viikolla ja uudessa opetussuunnitelmassa halutaan liikuttaa liian vähän liikkuvia lapsia. Tavoitteena olisi saada lapset liikkumaan koulupäivän aikana vähintään tunti päivässä.

Tämän idean saa napata ihan vapaasti: Huomio Polar ja Suunto!

Olen aina sitonut kengännauhani väärin

Kyllä sitä ihminen oppii uutta joka päivä. Itselleni on ainakin ollut täysi mysteeri, miksi lenkkareissa ja muissakin kengissä on ”ylimääräisiä” reikiä kengännauhoja varten. 

Ylimääräiset reiät sijaitsevat reikärivistön yläosassa, hassusti ”sivussa”. Ainakin itselläni ovat nämä reiät jääneet käyttämättä.

Mutta ei enää.

Lankkuhaaste tehty – voittajafiilis!

Jos haluaa kokea onnistumisen iloa, kannattaa kokeilla 30 päivän lankkuhaastetta (ohjeet alla). Tällainen rapakuntoinenkin onnistui!

 

Urheilulajit pois uudesta liikunnan opetussuunnitelmasta 2016

Kävin kansakoulun ensimmäisen luokkani Helsingin maalaiskunnan Veromiehen kansakoulussa. Asuin Ruskeasannalla Lentokentäntien varrella, meidät ja Aerolassa asuvat oppilaat poimittiin Ford Transitiin ja vietiin kouluun. 

Liikuntahulinat on loistavaa palvelua helsinkiläisille lapsiperheille!

Päätin, että on aika hiukan kehua Helsingin kaupungin liikuntapalveluita. Aloitan siis lapsiperheemme ehdottomasta suosikista - Liikuntahulinoista! Näitä odotetaan aina innolla ja ne ovat sekä kaksi että kuusivuotiaan suuria suosikkeja.

 

Liikuntahulinoita järjestetään Helsingissä Liikuntamyllyssä Myllypurossa ja Maunulassa liikuntahallissa. Molemmissa on lapsille laajasti erilaisia liikuntapisteitä, joissa voi ottaa  tuntumaa erilaisiin liikuntamuotoihin. Omien poikieni suosikit ovat tällä hetkellä juoksu ja ilmapatjalla pomppiminen. 

Julkaise syötteitä